Over Ons

Authentieke Kantonese keuken

geschiedenis

Oriental City Amsterdam is begonnen in 1973. Het heeft een halve eeuw historie en veel ervaring in de Kantonese keuken. Sinds de oprichting is zij bekend bij Nederlandse Chinezen en toeristen die de Kantonese smaakvolle gerechten roemen. Al 50 jaar blijven we trouw aan onze oorspronkelijke opdracht, en tegelijkertijd zijn we vernieuwend met in acht houden van de tradities van de Kantonese keuken. Oriental City Amsterdam is eigentijds en blijft zich ontwikkelen en daardoor onderscheidt zij zich en is het meeste bekende Kantonese restaurant in Amsterdam en Nederland.

Sinds 1973

Oriental City Amsterdam werd opgericht in het centrum van Amsterdam. Met haar authentieke Kantonese gerechten en smaken won zij snel de harten van Nederlandse Chinezen, de Amsterdammers en toeristen van overal in de wereld.

1973
Oprichting van Oriental City

Een bekende film werd in dit jaar opgenomen bij de ingang van Oriental City Amsterdam. De stijl en de karakteristieke buitenkant van Oriental City Amsterdam en de klassieke scènes bleven de bezoekers van de film bij. Sindsdien hebben talloze Chinezen en toeristen hier gedineerd en de social media bekeken.

1996
Young and Dangerous filmopnamen

Oriental City Amsterdam werd door de KLM uitgenodigd om adviseur te worden qua voeding voor de 1ste en 2e klas gedurende 2 jaar (van 2013-2015) op de vluchten van Amsterdam naar China. Dit kenmerkt de wijde bekendheid van Oriental City Amsterdam in de Chinese voedingsindustrie in Nederland en is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Oriental City Amsterdam.

2013
Partnerschap met KLM

In 2023 viert Oriental City Amsterdam haar 50 jarig bestaan. Oriental City Amsterdam is door doelgericht werken en gegarandeerde kwaliteit, en gericht op vernieuwing geworden tot het meest beroemde Chinese restaurant van Nederland, met veel bezoekers en uitstekende recensies.

2023
50ste verjaardag
Kernwaarden
Authentieke
Kantonese keuken

Wij hechten veel waarden aan een authentieke smaak, het samen genieten van de maaltijd en de het in ere houden van de Kantonese keuken en tevens voortdurend zoeken naar vernieuwing van de Kantonese keuken en het promoten van de Chinese eetcultuur. Onze gasten mogen genieten van een authentieke, Kantonese maaltijd in een sfeervolle omgeving.

Interieur ontwerp

Het interieur van Oriental City Amsterdam is uniek en vol Chinese kenmerken, met traditioneel Chinees rood als hoofdkleur en de eenvoudige maar elegante lantaarns, verlichting en houten tafels en stoelen. Want wij zijn van mening dat de weergave en overerving van eetcultuur de wederzijdse echo en aanvulling van zowel de smaak als de eetomgeving vereist. Daarom streeft Oriental City Amsterdam, van servies en borden tot verlichting en stoelen, van voedselproductie tot interieurdecoratie, naar perfectie in elk detail, toegewijd aan het creëren van de plezierige eetervaring van 'één tafel, twee stoelen, één kopje thee) en twee stukken (van Dim Sum), drie of vijf vertrouwelingen'.

contact ons
afhalen & bezorgservice
Oriental City Amsterdam
Bezorgen
Zaterdag en zondag

13:30-21:00

Afhalen
Dagelijks

12:00-22:00

bestel nu
Bezorgpartners
Bezorg-/ophaaltijd Dagelijks 11:30-22:00